Trotse makers van De Sjaak

Vier creatievelingen is een kwartet

Sjaak Koolen
Auteur
Johan van Grinsven
Schrijver
Chantal Berber
Vormgever
Luuk Aarts
Fotograaf

Sjaak Koolen uit Waalwijk (geboren in Kaatsheuvel) en Tilburger Johan van Grinsven zijn de grondleggers van Uitgeverij Baard & Kale, de leukste uitgeverij in De Langstraat. Ouwe rotten in de journalistiek. Sjaak zwaaide in oktober 2016 na veertig jaar en een maand af bij het Brabants Dagblad, Johan werkt daar inmiddels 34 jaar.

Chantal Berber heeft zo'n twintig jaar ervaring in het grafische vak. Sinds negen jaar heeft ze haar eigen bedrijf: Tal Grafische Vormgeving. Haar kracht: altijd een frisse blik. Ze ontwerpt onder meer logo's en huisstijlen, geeft boeken en jaarverslagen vorm en ontwerpt familiedrukwerk, zoals geboorte- en trouwkaarten.

Luuk Aarts is fotograaf. Hij heeft meegewerkt aan tal van publicaties en fotografeerde in het recente verleden voor de website www.wolluk.nl, waarvan hij een van de oprichters is. Sinds maart 2012 werkt Luuk ook in opdracht. Zijn signatuur: een bijzondere blik op het alledaagse. Foto's van zijn hand zijn te zien op zijn eigen website.

De tol van de roem

Kon het voltallige bestuur van de Stichting Uitgeverij Baard & Kale voorheen nog ongestoord op een Waalwijks terras bijeenkomen, na het verschijnen van De Sjaak is dat niet meer mogelijk. Nu moeten geraffineerde vermommingen aangemeten worden om buiten te kunnen vergaderen. Zouden we dat niet doen dan vragen fans voortdurend om selfies met de makers van De Sjaak. En omdat we geen nee kunnen zeggen, lopen de vergaderingen dus uit en uit. Vandaar dus onze uitdossing. Gaarne geheim houden!
Stacks Image 117943